Wat is de van Mond tot Kont Challenge?

De Mond tot Kont Challenge is een extreme wielren- of graveltocht. Op 8 juni starten we in Egmond. Vanuit daar rijden we een prachtige route van 250 km naar het plaatsje Rectum, in Overijssel. Het streven is om de 250 km in maximaal 13 uur af te leggen. Daarvoor moet je in staat zijn om een gemiddelde snelheid van minimaal 20 km te halen, en dus een geoefend wielrenner zijn.

De start is om 6.00 uur in de ochtend in Egmond aan Zee bij restaurant Comer. We verwachten dat je voor 19.00 uur in de avond in Rectum bent. Daar sluiten we de dag af met een hapje en drankje (alcoholvrij) en muziek bij 't Akkerhus.

Onderweg vind je 3 rustposten. Om de dag veilig te laten verlopen geldt een bepaalde tijd om binnen te mogen komen op een rustpost. Lukt je dat niet, dan kun je helaas niet verder deelnemen.

We rekenen € 75,- per persoon inschrijfgeld als je mee wilt doen. Daarnaast moet je per persoon minimaal € 250,- ophalen. Bij teams middelen we het hele teambedrag over het aantal teamleden. 

De minimale leeftijd voor deelname is 16 jaar. Deelnemers onder de 18 jaar moeten tijdens hun tocht worden vergezeld door een volwassene.

Check het menu linksboven voor alle informatie over de Mond tot Kont Challenge.

Lees ook:
Wat kun je verwachten en wat moet je zelf regelen?
Routes
Sponsortips
Toolkit
Maatvoering wielershirt
Veelgestelde vragen